Zoeken
  • Redactie

“Online content is extreem belangrijk”


Een nieuw restaurant openen betekent bikkelen en al je tijd en passie erin steken. Er komen ontzettend veel dingen bij kijken. Van huisstijl tot interieurkeuze, van vergunningen tot muziekrechten. Er komt zoveel op je af, waardoor je soms geen tijd hebt om alles te overzien. Belangrijke dingen, zoals Search Engine Optimization (SEO), ofwel zoekmachine-optimalisatie worden dan makkelijk over het hoofd gezien. Startend horecaondernemer David Bakarbessy (28) herkent dit maar al te goed.

“Als nieuwkomer op een bestaande markt is het extreem belangrijk om online zichtbaar te zijn. Mensen moeten je tenslotte overal kunnen vinden. Daarom hebben wij dat deel ook uitbesteed aan een marketingbureau. Zij regelen de website, social media en alle andere online- en offlinezaken van Foodmood. Wij hebben het zelf hartstikke druk met alle andere zaken van het restaurant, dus het online-gedeelte is een grote last van onze schouders af. Het is wel duurder, maar als je zelf de specialiteiten niet hebt, kan je niet anders.” SEO Nog niet zo lang geleden had David nog niet gehoord van SEO-content. Nu weet hij dat het een heel belangrijk onderdeel is. “Of je moet al een grote naam zijn, maar als je net start is vindbaarheid een must. Ik focus mij vooral op het restaurant zelf, daar komt al ontzettend veel bij kijken. Dus het is heel fijn dat we het onlinedeel kunnen uitbesteden.” Dat SEO een belangrijke plaats inneemt, onderschrijven tal van websites. Er zijn zelfs veel bedrijven die zich alleen richten op seo-content en hoe je er het beste mee om kan gaan. Er zijn zelfs SEO-goeroes zoals Bruce Clay en Ron Wubs.

Foodmood

Foodmood opent haar deuren in februari. Foodmood wordt een ‘healthy takeaway, waar je ook gezellig kan zitten’. Klein, knus en gezellig zijn de kernwoorden, maar de focus ligt in eerste instantie op bezorgen, zegt de ondernemer enthousiast. “Juist dan is het belangrijk om gevonden te worden en ik zou niet weten hoe dat goed moet. Het zou ook zonde zijn om met een slechte start te beginnen. Je moet het gelijk goed aanpakken. Dan is een content bureau de meest ideale oplossing.”

Horeca content bureau Van De Kaart Ben jij benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jouw restaurant? Neem een kijkje bij ons werk. Bureau Van De Kaart biedt oplossingen voor social media, promotiefilmpjes en SEO-content. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 06-36101184.

#SEO #Onlinecontent #Foodmood #DavidBakarbessy

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven