Zoeken
  • Redactie

Hotspots! 7x een goed bakkie koffie in Brabant


Wij van Bureau Van De Kaart houden van koffie. En wij zijn niet de enige, want uit recent onderzoek van het RIVM blijkt dat Nederlanders gemiddeld vier koppen koffie per dag drinken. Gelukkig zijn er steeds meer écht goede koffietentjes in Brabant. Hieronder een greep uit onze favorieten.

1. Koffie Bij Teun (Breda)

Bron: Koffie Bij Teun (Facebook)

Dit industriële koffietentje in Breda is niet zomaar een koffiehotspot. Het behoort tot de top tien beste koffiebars van Nederland. De koffiebar is opgericht door Teun, die vanuit zijn passie voor koffie en horeca, een extra thuis wilde creëren. Naar eigen zeggen zijn ze bij het barretje experts op het gebied van échte koffie en cappuccino's (zoals ze ooit bedoeld waren) en houden ze er van om te experimenten met blends en smaken.

Adres: De Barones 17, 4811 XZ Breda

2. Bean Brothers in de Stadsbranderij (Eindhoven)

Bron: Bean Brothers Stadsbranderij (Facebook)

Dit enigszins verborgen koffietentje in een van de leukste straatjes van Eindhoven is een echte aanrader. Niet alleen omdat het café in hippe inrichting heeft, maar ook omdat de barista's een goed kopje koffie maken. Op de site van de Stadsbranderij staat dat ze koffie verkopen met een eerlijk verhaal. De bonen worden rechtstreeks ingekocht bij de boer en vervolgens zelf gebrand in de koffiebranderij.

Adres: Bergstraat 14a, 5611 JZ Eindhoven

3. Stoom013 (Tilburg)

Bron: Stoom13 (Facebook)

Deze oude treincoupé, gevestigd op de spoorzone, is omgetoverd tot een heus koffieparadijs. Een klein koffieparadijs, want veel zitplekken hebben ze niet. Gelukkig zijn ze op mooie dagen voorzien van een groot terras, net naast de coupé. Zo kunnen er een stuk meer mensen genieten van een heerlijke kop koffie op een bijzondere locatie. Ze werken bij Stoom013 met zo veel mogelijk lokale, biologische producten en ingrediënten.

Adres: Burgemeester Brokxlaan 6, 5041SB, Tilburg

4. Lucifer (Eindhoven)

Bron: Lucifer (Facebook)

Om de hoek van de Stadsbranderij is nog een andere koffieparel gevestigd. Lucifer heeft een flink terras, waar je op zonovergoten dagen kan genieten van alles wat deze bruisende straat te bieden heeft. Als je honger hebt is dit niet het meest ideale plekje, maar voor een kwalitatieve koffiebreak kan je bij Lucifer zeker terecht. Adres: Kleine Berg 47, 5611 JS Eindhoven

5. KoffieTenTje (Breda)

Bron: KoffieTenTje (Facebook)

Vanaf het voorjaar 2015 zit dit kleine koffietentje in Breda. Wat eerst een lege winkelruimte was, is omgetoverd tot een prachtige espressobar. De bonen komen uit Brazilië en Guatemala. Ze maken alleen koffie met de beste basiselementen. Daarnaast moet koffie goed warm, zacht en sterk tegelijk zijn. Ook kun je bij KoffieTenTje genieten van een stuk taart en schepijs.

Adres: Boschstraat 21, 4811 GA Breda

6. DENF Coffee (Eindhoven)

Bron: DENF coffee (Facebook)

Naar eigen zeggen is dit koffietentje ontstaan uit een innerlijke drang om ambachtelijke koffie te branden. De koffie die daaruit voortkomt, is te proeven in dit barretje. Naast een heerlijk kopje koffie, kun je hier ook prima ontbijten en lunchen. Deze hotspot is ideaal om te studeren of om werkoverleg te houden. Daarnaast is de service goed, is het personeel vrolijk en altijd in voor een praatje.

Adres: Clausplein 4, 5611 XP Eindhoven

7. Locals (Tilburg)

Bron: Locals Tilburg (Facebook)

De naam zegt het al: bij Locals werken ze met lokale producten. Deze bar met huiselijke stijl in het centrum van Tilburg is een plek waar lekker eten en goede koffie hoog in het vaandel staan. Ze werken met streekproducten uit Tilburg en omgeving. De koffie branden ze in de zaak, dus er hangt vaak een heerlijke koffiegeur.

Adres: Heuvelstraat 128, 5038 AH Tilburg

#Koffie #Branden #Brabant #Eindhoven #Breda #Tilburg #Cappuccino

33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven