Zoeken
  • Redactie

Een week na de Week Zonder Vlees: een aantal vegetarische toppers.

Geen vlees eten. Velen van ons staan er niet eens bij stil om het te doen, laat staan het een keer proberen. Afgelopen week was het de eerste Nationale Week Zonder Vlees. Dit initiatief roept mensen op om een hele week geen vlees te eten. Het is namelijk ontzettend goed voor het milieu om minder vlees te eten. Bureau Van De Kaart zocht de meest opvallende vleesvrije gerechten in Brabant voor je op.

Als fervent liefhebber van een goede vleeschburger kan de omschakeling naar een vegetarische variant wat rauw op je bord vallen. Het doorgaans vlees-georiënteerde Burger Business laat je niet in de saus zitten en brengt twee heerlijke vega-burgers. Zij zijn te vinden in Eindhoven en Tilburg.

Restaurant Djoyn in Den Bosch heeft heel het jaar door smakelijke vegetarische gerechten. Zo staat er Lescó op de menukaart; een kruidig stoofpotje van verschillende groenten en Indiase paneer. En wat te denken van hun instagramwaardige Vadouvan couscous met geroosterde bloemkool?

Een andere opvaller is de vegetarische springroll met spicy barbecuesaus van restaurant 1910 in Eindhoven. Maar het mooiste aan 1910 is dat zij speciaal voor vegetariërs passende, op maat gemaakte gerechten voorschotelen. Laat je eens een keer vegetarisch verrassen.

De Jongens van Zand & Klei in Breda hebben één duidelijke missie: ‘Let’s make the patato great again’. Hier serveren ze de crème de la crème onder aardappels. Een absolute try-out is toch wel de vegetarische Samosa: krokante groentepakketjes met zoete aardappel en tandoridip.

Wij op de redactie wisten zelf ook niet of onderstaand gerecht van restaurant Oonivoo uit Uden een kunstwerk of een dessert was. Misschien is het wel beide. Kijk en oordeel zelf:

En hier nog wat vegaspiratie uit de online doos om bijvoorbeeld thuis mee te experimenteren:

Bekijk in onderstaand filmpje van de NOS wat voor invloed vlees heeft op het milieu.

Als wij nog een vegetarische topper hebben gemist in dit bescheiden lijstje, laat het ons dan weten!

#weekzondervlees #vegetarier #vegetarisch

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven