February 8, 2018

December 8, 2016

Please reload

Recente berichten

Vier duurzaamheidstips voor jouw restaurant

October 9, 2017

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Vier duurzaamheidstips voor jouw restaurant

October 9, 2017

Steeds meer ondernemers zijn bewust bezig met duurzaamheid binnen hun bedrijf, zo ook bij restaurants. Gasten zijn milieubewuster dan ooit en waarderen het als een ondernemer bewust bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat blijkt uit het MVO trendrapport en cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Duurzaamheid is een containerbegrip, maar in de horeca is het goed op te splitsen in een aantal onderdelen. Denk aan watervoorziening, voedsel op het bord of verlichting in het restaurant. Hieronder vier praktische tips om de duurzaamheid in jouw restaurant te vergroten.

 

Tip 1: Geef gasten de optie om leftovers mee te nemen

 

Volgens MVO Nederland verspilt de horeca jaarlijks 51.000 ton aan voedsel. Ook gasten vinden het vaak zonde om veel overgebleven eten weg te gooien. Bied de optie aan om ‘leftovers’ in een doggybag mee te geven aan de gast. Hiermee voorkom je niet alleen voedselverspilling, maar creëer je ook goodwill.

 

Als er bij meerdere gerechten op de menukaart veel voedsel op het bord blijft liggen, bekijk dan eens of het gerecht misschien in te grote porties komt. Door de porties aan te passen, hoef je uiteindelijk ook minder voedsel weg te gooien.

 

Tip 2: Voorkom waterverspilling met een sensorkraan

 

 

Niet alleen een stuk hygiënischer, maar ook praktisch en milieuvriendelijker: een sensorkraan. De gast hoeft hierdoor geen draaiknop aan te raken en het water komt er ook nog eens gedoseerd uit. Je verspilt minder water en biedt de gast een extra luxe. Een win-win situatie.

 

Tip 3: Gebruik LED-verlichting

 

Een ledlamp gebruikt een stuk minder stroom dan bijvoorbeeld een halogeenlamp. Naast duurzamere verlichting bespaar je er al snel meerdere tientjes per lamp per jaar mee. De meeste ledlampen zijn voor driekwart recyclebaar, wat weer zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.

 

Als je verlichtingssensoren plaatst bespaar je al helemaal op de energierekening.

 

Tip 4: Serveer groenten op het bord

 

 

 

Dit klinkt als een no-brainer, maar veel restaurants serveren groenten of salade apart op een schaaltje. Wat blijkt uit onderzoek: tot wel tachtig procent verdwijnt eerder in het mondje dan in de prullenbak als het rechtstreeks op het bord geserveerd wordt.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle